0597-618724 info@lacollege.nl

Geaccrediteerde studiepunten voor de verzorgende

Je werkt als verzorgende en je wilt je geaccrediteerde studiepunten halen.

Dat kan op een gezellige, leuke en leerzame manier. Volg dan de cursus BHV bij het LAcollege.

Kijk maar eens naar het volgende film:

 

 

 

BHV cursus.

Per jaar kan je 7 geaccrediteerde studiepunten halen via deze cursus.

Kijk ook eens naar de informatie over de cursus:  de BHV training, op de site:

BHV cursus

BHV cursus

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden

Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden is een online registratiesysteem waar je als verpleegkundige of verzorgende vastlegt wat je doet aan deskundigheidsbevordering. Door de beroepsgroep is, in samenspraak met betrokkenen, een standaard opgesteld, waaraan je je kunt spiegelen en kunt zien of je voldoende bekwaam bent. 
Alles altijd bij de hand 
In het Kwaliteitsregister V&V kun jij je registreren. Als je bent ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V kun je inloggen om een persoonlijk dossier aan te leggen. We noemen dit jouw digitale portfolio.
De eisen uitgewerkt 
Als je in een periode van 5 jaar minimaal 184 uur besteedt aan deskundigheidsbevordering, dan beschik je over voldoende kwaliteit om je vak uit te oefenen, volgens de door de beroepsgroep opgestelde standaard. Van die 184 uur kun je als verpleegkundige 104 uur naar eigen keuze invullen en als verzorgende 124 uur. De overige uren (minimaal 80 als verpleegkundige en minimaal 60 als verzorgende) moet je besteden aan geaccrediteerde cursussen, opleidingen of congressen: die zijn gekeurd en van voldoende niveau bevonden door een onafhankelijke accreditatiecommissie. 
Volg je geaccrediteerde scholing, dan voert de aanbieder presentie op en zo worden geaccrediteerde punten automatisch in je dossier bijgeschreven. De overige deskundigheidsbevorderende activiteiten moet je zelf opvoeren in je portfolio.

Is 184 uur veel? Dat valt mee: omgerekend is het zo’n 3 uur per maand. Bovendien doe je waarschijnlijk al van alles aan je professionele ontwikkeling en ben je al een eind op weg: bijscholing, intervisie, intercollegiale toetsing, klinische lessen, casusbespreking, protocol- of richtlijnontwikkeling, het lezen van vakliteratuur, het volgen (organiseren) van een congres, verzorgen van een lezing, actief zijn binnen een VAR: dit alles telt mee. 

Interesse?

Neem dan contact op met het LAcollege en vraag naar de mogelijkheden.

Website:      www.LAcollege.nl

 Mail:             info@lacollege.nl                       

Telefoon:     0597-618724

Kijk voor (nog) meer informatie:

Geaccrediteerde studiepunten halen bij LAcollege

  • Naar startpagina: