BHV cursus
Wat ons is opgevallen toen wij zelf de (verplichte) BHV cursus volgden, is dat er erg veel tijd werd besteed aan de theorie en dat de praktijk pas op het laatste moment werd verzorgd. Dit kan beter dachten wij toen.
Opzet van de BHV cursus:
Theorie: De theorie wordt verzorgt via een plezierig en uitgebreid e-learning traject. Het lesmateriaal bevat veel beeld- en filmmateriaal. Op deze manier krijgt de kandidaat een duidelijk beeld van het lesmateriaal. Na het volgem van de theorie ontvangt de kandidaat een toets.
Praktijk: De instructie van de praktijk wordt verzorgt door ervaten instructeurs uit de praktijk. In de praktijkinstructie wordt alleen aandacht besteed aan het oefenen van de kandidaten in de praktijk. De training van het geleerde in de praktijk is erg belangrijk en kan levens redden. Inhoud van de BHV training De basiscurus (en herhaling) is een door de werkgever aangewezen opleiding. Het doel van de cursus is de medewerkers effectief te leren optreden bij calamiteiten en/of incidenten of ongevallen.
De BHV cursus bestaat uit 3 modules:
1. EHBO + Reanimatie
2. Brand
3. Communicatie + Ontruiming
Jaarlijks wordt een module behandeld van de BHV curssus
1. EHBO + Reanimatie: In dit onderdeel worden zowel theorie als vaardigheden geoefend en getraind: De theorie wordt verzorgd via een uitgebreid E-learning programma. Het lesmateriaal bestaat uit veel beeld- en filmmateriaal. Op deze manier wordt een plezierige en duidelijke instructie richting de kandidaat verkregen. De theorie kan volledig naar de wensen van de klant worden geschreven. Waar is behoefte aan in het bedrijf? Wat moeten de kandidaten nog oefenen? De praktijk wordt verzorgt doorervaren instructeurs. In het praktijkdeel worden de verschillende oefeningen uitgevoerd door de kandidaten. Hoe te handelen bij bijvoorbeeld; shock, huidwonden, ernstig uitwendig bloedverlies, brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen, luchtwegblokkades en oogletsels. De theorie wordt afgesloten met een toets. Dit kan per mail en klassikaal. In de praktijk wordt het geleerde uitgebreid geoefend.
2. Brand: Beperking en bestrijding van een beginnende brand, communicatie en ontruiming (BCO). In dit onderdeel worden zowel de theorie als de praktijk vaardigheden geoefend en getraind: In het theoriedeel wordt besproken hoe een brand ontstaat en zich verder kan ontwikkelen. De cursisten leren op welke wijze en met welke middelen een brand kan worden geblust. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. De onderdelen zijn: branddriehoek, brand en brandstadia, blussen, blustoestellen, elektriciteitskasten en gevaarlijke stoffen.
3. Communicatie + Ontruiming: Wat is de rol van de BHV’er bij een ontruiming? Wat staat er in een ontruimingsplan? Welke voorzieningen moeten er in een gebouw zijn aangebracht? De juiste manier van communiceren is daarbij erg belangrijk. De module bestaat uit een theoriedeel en er wordt uitgebreid geoefend in de praktijk. Communicatie: De samenwerking met externe bijvoorbeeld de brandweer (hulpverleningsdiensten). Welke informatie geef je door bij de melding van een incident? Hoe vindt de alarmering plaats?
LAcollege, safety volgt de methode van het natuurlijk leren.
Natuurlijk leren maakt leren weer leuk-
De kandidaten leren door ervaren.
U kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer 0597-618724 of via de mail: info@lacollege.nl Of neem contact op met uw persoonlijke adviseur. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.