0597-618724 info@lacollege.nl
Doel: Het creƫren van duurzame werkgelegenheid voor met name jongeren in de regio.

Op dit moment zitten talloze jongeren thuis. De jongeren hebben geen of erg weinig opleiding afgemaakt of genoten. De reden dat deze jongeren een laag opleidingsniveau hebben kunnen talloze zijn, maar hierdoor is er bijna geen kans voor deze jongeren op de arbeidsmarkt. Vaak hebben deze jongeren geen of erg weinig inkomen en dit geeft weer vaak andere problemen. Het traject wil deze problematiek aanpakken en deze jongeren een kans geven.

De aanpak is eigenlijk vrij simpel.
Wat je leuk vindt, daar ben je succesvol in. Het hele proces waarmee DuurzaamWerkJongerenNu mee werkt is hierop gebaseerd.

Hoe het werkt kan je verder lezen in de opzet van het traject.
DuurzaamWerkJongerenNu werkt samen met het bedrijfsleven in verschillende branches. In deze branches doet de kandidaat verschillende werkervaringen op. Deze werkervaring wordt verzameld in de gezamenlijk opgestelde portfolio van de kandidaat. De samenwerkende bedrijven zitten in verschillende takken van het bedrijfsleven. Dit kan zijn de horeca, maar ook in bijvoorbeeld in bedrijven die werken met duurzame technieken zoals: het slimme huis en energie besparende maatregelen. Maar ook de procesindustrie. DuurzaamWerkJongerenNu wil er voor zorgen dat de jongeren een kans krijgen op de arbeidsmarkt, maar ook dat het bedrijfsleven goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen krijgt.

De werkervaring voor de jongeren vinden plaats bij bedrijven die gevestigd zijn in de regio. De participerende bedrijven staan voor duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Door middel van elkaar te versterken en te gaan samen werken willen de bedrijven de jongeren een toekomst bieden. En op deze manier de regio helpen te versterken. Deze nieuwe en duurzame werkgelegenheid voor de jongeren kan voor een groei zorgen in plaats van een krimp in duurzame en milieu verantwoordelijke functies en werkgelegenheid binnen regio.

Kijk maar eens naar de volgende film;

 

 

Kijk ook voor meer informatie eens naar de presentatie (geen geluid)