0597-618724 info@lacollege.nl

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Vast staat dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is.

WAT IS EEN AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang kan worden gebracht (defibrillatie). In de cursus Reanimatie & AED van BHVNederland leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

WAAR VIND IK EEN AED

AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Omdat het een draagbaar apparaat is, kan een AED ook per auto of (motor)fiets worden meegebracht. Zo’n 3.000 noodhulpauto’s van de politie zijn inmiddels al voorzien van een AED. 

 INHOUD CURSUS

Bij onze reanimatie en AED cursus leert hoe snel te handelen. Snelheid is een belangrijke schakel, indien er snel de juiste handelingen worden gedaan neemt de kans van een geslaagd optreden enorm toe. In openbare ruimten is de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aanwezig. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Een AED training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk:

  • Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan
  • Slachtoffer benaderen
  • Ademhalingscontrole
  • Reanimatie
  • Werking AED
  • Inzet AED

Duur cursus

Duur van de training: ca. 3 uur

Vanaf 6 personen is het interessant om deze training incompany te organiseren.

Interesse, neem dan contact op

Mail:                info@lacollege.nl

Telefoon:        0597 618724

Wij staan u graag te woord